Zoeken

Het Baanbrekerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Ammerzoden en Well. Wandelen door het rivierenlandschap met al haar dynamiek: stroomruggen, vroegere rivierbeddingen, relicten van vroegere dijkdoorbraken en verdedigingswerken. Weidse vergezichten, historische bouwwerken en karakteristieke landschapselementen bieden de wandelaar veel afwisseling. Klompen aan, rugzak op en gaan!
Rondwandeling: het Baanbrekerpad (10 km)
Startpunt: ‘t Wellse Veerhuis, Wellsedijk 29. Tevens horecagelegenheid, open vanaf 12 uur. Dinsdag gesloten.
Openbaar vervoer: vanaf NS Station ’s Hertogenbosch buslijn 166, halte Dorpsstraat Well (3 minuten lopen naar startpunt).
Markering: oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.
Route verkorten: het Baanbrekerpad kan verkort worden tot 6,5 km. Dit staat aangegeven op de kaart in de brochure en in het veld met markering.
Bezienswaardigheden: de nummers op de plattegrond in de brochure verwijzen naar bezienswaardigheden langs de route.
Onverharde paden: niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Waterdicht en stevig schoeisel wordt aanbevolen.
Honden verboden: Honden zijn verboden op particuliere delen van het Klompenpad om verstoring van vee en wild te voorkomen. Dit is aangegeven op de Openstellingsborden die u aan het begin van het particuliere terrein vindt.

Ook kunt u bij ons een brochure kopen die u meer informatie verschaft tijdens de route.

Klompenpaden

Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden via boerenland en landgoederen.
Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. Met deze wandelroutes hopen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij te dragen aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.